Interview blackie (Get Gaming)

Steven “blackie” Groeneveld wordt gerespecteerd en gevreesd op het slagveld van Counter-Strike: Global Offensive (CSGO). Altijd interessant om zijn perspectief te vragen op het spel, de spelers en de instelling die je moet hebben.

Interview Monu (Defusekids)

De Counter-Strike: Global Offensive (CSGO)-finale van Mijndomein Masters is gewonnen door Defusekids. Zij waren ook favoriet om de prijs in de wacht te slepen, maar ze moesten het nog wel waarmaken tegen Get Gaming. Defusekids mag nu Nederland vertegenwoordigen in de CSGO China Grand Finals en neemt €5000,- mee naar huis. Get Gaming troost zich met €1500,-.

Interview Olleh (Team Liquid)

De rijzende ster van Team Liquid League of Legends is de Zuid-Koreaanse Kim "Olleh" Joo-sung. Geen doorsnee Aziaat, maar een extraverte getalenteerde babbelkous met een grote glimlach. Olleh spreekt naast het Koreaans, ook Chinees Mandarijn, Portugees en Engels, maar PoeHao leerde hem ook wat Nederlands.

Interview Victor Goosens (Team Liquid)

Team Liquid is één van der grootste en meest bekende esportorganisaties ter wereld. Dit komt door hun goede sportieve prestaties, maar ook door hun esport-website Liquipedia. Eén van de oprichters is de Nederlander Victor Goosens en we konden hem onderwerpen aan een spervuur van vragen.

Interview StefanoPinna

De Belg Stefano “StefanoPinna” Pinna is op dreef in de kwalificatie voor de FIFA eWorld Cup in Londen. Zijn doelsaldo mag er zijn en aan zijn vorm ligt het niet. Hij stond voor de zware opgave om de Duitser Philipp “Eisvogel_7” Schermer uit te schakelen. Eisvogel7 werd vorige maand nog tweede bij de FUT Champions Cup in Manchester.

Interview Eisvogel_7 (FIFA)

Philipp “Eisvogel_7” Schermer was één van de favorieten voor de titel in Amsterdam, maar ook om de uiteindelijke FIFA eWorld Cup in Londen te winnen. Hij schakelde in de knockout-fase Ajacied Lev “Lev” Vinken uit, nadat Lev een discutabele rode kaart kreeg. In de tussentijd is Eisvogel uit het toernooi gevlogen. De Belg Stefano “StefanoPinna” Pinna schoof hem aan de kant op zijn zegetocht richting de kwartfinale.

Interview Aristote

Aristote Ndunu is FIFA-esporter bij AZ Alkmaar. Hij was ook aanwezig bij FIFA 18 Playstation Global Series, maar niet om te spelen. Aristote is druk met sporten, studeren, stage en zijn sociale leven. Een kijkje achter de schermen van een leven in esport.

Interview Jkalamm (New Dynasty)

Afgelopen zaterdag was de League of Legends finale van de ESL Benelux Championship. Niets ging volgens de verwachtingen, zoals jullie reeds konden lezen. Na de gewonnen halve finale konden we een gesprek aanknopen met de marksman van New Dynasty en de dodelijkste speler van de Kayzr League: Andrew "Jkalamm" Lanooij.

Interview Mke (Team Echo Zulu)

Verliezen doet pijn. Het is dan ook haast onmogelijk om na een verloren wedstrijd een esporter te spreken. Na de verloren League of Legends halve finale in ESL Benelux Championship was Toplaner Mike “Mke” van Team Echo Zulu toch bereid om een praatje te maken. Natuurlijk hebben we het over ambities en zijn trainingsregime, maar ook over All Random All Mid en zijn baan.

Interview Deox (Flash Point)

Stijn "Deox" de Rooij is een formidabel schutter. Hij speelt al sinds zijn negende FPS-spellen, was reeds in Londen actief als esporter met Gears of War en heeft ook als pro Counter-Strike gespeeld. Sinds twee jaar gaat hij vol voor Tom Clancy's Rainbow Six: Siege en dat bevalt hem uitstekend.

Interview Rens van Kalken (ESEV Zephyr)

De coach van ESEV Zephyr uit Eindhoven maakte tijdens de finale van de Dutch College League even tijd om te praten over League of Legends, de meta, de regels van Esports House 010 en Fire Emblem.

Interview Bartiono (Sector One Black)

Een gesprek met Bart "Bartiono" Wessels, support van Sector One Black, na de verrassend gewonnen halve finale van Sector One.

Interview Phoenix (Sector One Black)

Tegen alle verwachtingen in wint Sector One Black de ESL Benelux Championship! Maarten "Phoenix" van Dyck vertelt na een krankzinnige wedstrijd over deze krachttoer.

Interview YimmieHD

Vandaag kunnen we genieten van Jimmy “YimmieHD” Donkers, de FIFA-speler van Feyenoord die een plek bij de laatste 32 heeft bemachtigd. Hij krijgt het zwaar, want hij mag aantreden tegen degene die door Aaygun getipt wordt dit toernooi te winnen: de Argentijn Nicolas99. Mocht deze Feyenoorder dit overleven, dan is hij samen met Ajacied Dani “Dani” Hagebreuk aanwezig in Londen bij de FIFA eWorld Cup.

Interview Aaygun96

Gisteren konden we snel wat vragen afvuren op Ali Riza "Aaygun96" Aygün, die bezig is met een heel lekker seizoen bij PSV. Helaas verloor aaygun96 in de knockout-fase van de Pool Damian "Damie" Augustyniak.

Interview Serdal Yeter (Team Echo Zulu)

Vandaag een interview met de teammanager van Team Echo Zulu, Serdal Yeter. We bespreken wat Team Echo Zulu anders maakt, wat op dit moment de zwakke plekken zijn van het team, de meta van League of Legends en de toekomst van esport in Nederland.

Interview Floris Buurman (New Dynasty)

Team-eigenaar Floris "Escapist" Buurman doet het op zijn manier. Hij houdt niet van storydriven games. zoals Skyrim. Online gamen doet hij al sinds RuneScape, maar hij heeft nooit een quest gespeeld. Het draait voor hem om online competitief spel. Hij verwacht dat de effecten van de 8.11 patch van League of Legends worden teruggedraaid en ook dat zijn team New Dynasty de Benelux Premier League gaat winnen.

Interview Optimus (Team RevolutioN)

De sterkste Nederlandse Terran-speler van het moment is ongetwijfeld Vincent “Optimus” Klerks. Tijdens de HomeStory Cup hebben we het over Penthouse Parties, de populariteit van StarCraft II in Nederland, de complexiteit van Terran en natuurlijk het feit dat Optimus een stapje terug gaat doen.

Interview uThermal (Team Liquid)

Marc "uThermal" Schlappi heeft een hele riskante beslissing genomen. Hij begon zijn carrière als StarCraft II-speler met het ras Protoss, maar stapte gaandeweg over op Terran. Nu is hij opeens teruggegaan naar Protoss!

Interview Take (HomeStory Cup)

Afgelopen weekend waren we aanwezig bij het bijzondere StarCraft II-toernooi genaamd HomeStory Cup. Een select groepje spelers komt hier samen in een ongedwongen setting om een toernooi te spelen, te pokeren en lol te hebben met hun fans.  De initiator Dennis "TaKe" Gehlen was bereid om tekst en uitleg te geven over hoe de HomeStory Cup is ontstaan en wat het idee er achter is.

Interview Harstem (Asterion)

Natuurlijk deed Kevin “Harstem” de Koning ook mee aan de HomeStory Cup. Harstem hoort bij de Nederlandse top in StarCraft II en is steevast van de partij. In een interview ter plaatse spreken we over de aantrekkingskracht van HomeStory Cup, Nation Wars en een baan als analist.

Interview Theo en Staed (Team Demise)

Verliezen in de finale is altijd zuur. In dit duo-interview geven Maarten "Theo" Hooijmans en Yari "Staed" van den Broeck van Team Demise inzicht in hun strategieën, analyseren we de finale en bespreken we het gemis van een Rainbow Six-competitie voor consoles.

Interview Snuf (Trust Gaming)

We interviewden Jari "Snuf" van den Berg meteen na de finale. Snuf was eerder ook kampioen met Windigo en Initio Gaming, maar blijft voorlopig bij Trust. Dat is in ieder geval de bedoeling.

Finale van Dutch College League (LoL)

De Dutch College League is speciaal voor studenten die League of Legends  spelen. Vanuit heel Nederland komen ze samen in Rotterdam om te bepalen wie dit seizoen het beste is. Trust Gaming Erasmus Esport werd gezien als favoriet in deze titelstrijd, maar zoals we gisteren hebben gezien zegt een favorietenrol weinig in League of Legends . Hun tegenstander was ESEV Zephyr uit Eindhoven.

Interview soO (StarCraft 2)

De Koreaanse esporter Eo "soO" Yoon Su hoort bij de absolute wereldtop van StarCraft 2. Hij speelt nu in de zeventiende editie van de HomeStory Cup in Krefeld, Duitsland. Gelukkig wilde hij een interview met ons doen en praten over League of Legends, alcohol en het toernooi.

ESL LoL: de underdog is Kampioen

In esport is van alles mogelijk en zaterdag kwam het meest onwaarschijnlijke scenario uit. De teams Echo Zulu, New Dynasty en Sector One streden om het League of Legends-kampioenschap van de ESL Benelux Championship. Voornamelijk door geluk kwam het community-team Sector One Black ook in de halve finale terecht. Uiteindelijk ging deze ultieme underdog er ook nog met de hoofdprijs vandoor.